Mesterséges intelligencia kutatás, chatbot, magyarul beszélő program, magyrul beszélő chatrobot, Lafoxka
 
 
 
Játékok
A Mesterséges Intelligencia
Kínai szoba

John Searle amerikai filozófus 1987-ben írt cikkében azon a véleményen van, hogy a számítógépnek nem kell értenie a beszélgetések során elhangzott, leírt mondatokat ahhoz, hogy az kiállja a Turing-tesztet, vagyis a számítógép egy algoritmus segítségével tud olyan válaszokat adni, hogy azok egy ember számára úgy tűnjenek, mintha azt egy másik ember adta volna.

Ennek alátámasztására alkotta meg a következő gondolatmenetet:

A kísérleti személy egy szobában ül, nagyon sok, számára érthetetlen jeleket tartalmazó lappal és egy a kisérleti személy számára érthető nyelven (pl. angolul írt) szabályrendszerrel. A szoba egyetlen ablakkal kapcsolódik a külvilághoz - ebben az ablakban időnként az ugyancsak érthetetlen jeleket tartalmazó lapok jelennek meg. Kísérleti alanyunk e jelek láttán megnézi szabályait, és kikeresi, majd felmutatja a rendelkezésre álló lapok közül azokat, amelyeket a szabályok megjelölnek.

Az analógia világos: az érthetetlen jelek a kínai írásjelek, a szabályok a kínai nyelv szabályai. Az is világos, hogy személyünket könnyen helyettesíthetjük egy számítógéppel. Feltételezve, hogy a szabályrendszer elkészíthető, és valamennyi írásjel rendelkezésünkre áll, olyan rendszert készíthetünk, amelyik adott esetben még a Turing-tesztet is kiállja.

A kérdés tehát az, hogy ért-e személyünk (számítógépünk) kínaiul? Searle válasza határozottan nemleges erre a kérdésre, vagyis ő a Turing-teszt teljesítését még nem tekinti megértésnek.

   
Lafoxka a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jött létre. A mesterséges intelleigencia, vagy mesterségesen létrehozott tudat általi intelligens viselkedésmód. A mesterséges intelligencia kutatása több éves múltra tekint vissza. A mesterséges intelligencia kutatása az intelligens viselkedéssel, tanulással és ezen viselkedésformák gépi adaptációjával foglalkozik. A mesterséges intelligencia kutatása olyan tudományággá vált napjainkra, mely a valós élet problémáira keresi a választ. Lafoxka a kutatás egyik lépcsőfokán helyezkedik el. Hogy ez a lépcső magasan vagy alacsonyan van-e, azt a felhasználók maguk döntik el. A mesterséges intelligencia kutatás megkezdődött, és roham léptekkel halad...
 
 

 

Játssz velem!

 

Lafoxka a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jött létre Érdekel a mesterséges intelligencia kutatás? Tájékozódj nálunk! Megtudhatod, hogyan készült Lafoxka, ha rákattintasz a minden ami MI gombra MI=Mesterséges Intelligencia Mit kell tudni a mesterséges intelligenciáról? Itt megtalálod ! Meg akarod ismerni Lafoxka robot-társait? Ők is a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jöttek létre. Lafoxka =mesterséges intelligencia kutatás eredménye A mesterséges intelligencia kutatás és annak eredményei Több film készült az MI témáról. MI=AI AI=MI Artificial Intelligence=Mesterséges Intelligencia Mesterséges Intelligencia=Artificial Intelligence

Országos Adatbank Kreatív weblap ötletek Saját chat-robot. Bérelhető webáruház