Mesterséges intelligencia kutatás, chatbot, magyarul beszélő program, magyrul beszélő chatrobot, Lafoxka
 
 
 
Játékok
A Mesterséges Intelligencia
Téveszmék, tudomományos tévedések

Minden generáció azt hiszi, hogy a tévedéseket mindig a múltban követték el. Az ő koruk viszony az abszolút és végleges igazságot találja fel.

 • I.e.VII. században él Püthagorsz bizonyította, hogy a gyök 2 nem írható fel két egész szám hányadosaként. Az ilyen számokat nevezzük irracionális számoknak. A püthagorusok ezen számok létét titokként őrizték, mert attól tartottak, ha létezésik kiderül, az társadalmi megrázkódtatással járna, és összeomlana a rendbe vetett bizalom.
 • 1591-ben a hadseged mérvadó vezetői között az alábbi nézet uralkodott: Az íj egyszerű fegyver, a tűzfegyverek viszont nagyon bonyolultak, ezért sokféle módon elromolhatnak. A nehéz tűzfegyverek kifárasztják a katonát, míg egy íjász több célzott lővést is lead.
 • 1800-as évek elején a mértékadó tudományos tekintélyek babonás hiedelemnek tartották, hogy kövek (azaz meteoritok) esnek le az égből.
 • 1839-ben Alfred Velpeau szerint a műtétek során lehetetlen kiküszöbölni a fájdalmat. Nem is érdemes ebben az irányban kutatni. A kés és a fájdalom két olyan szó, amely a sebészetben mindörökre összekapcsolódik.
 • 1840-ben Kirkpatrick Macmillan feltalálta a pedálos kerékpárt. Szabadalmi bejelentését azzal próbálták elutasítani, hogy a megoldás működési elve ellenkezik a fizika törvényeivel.
 • 1850-ben Semmelweis Ignác bevezette klórvizes fertőtlenítést. Az akkori tudományos szaktekintélyek nevetségesnek találták, hogy piciny élőlények (mikróbák), ha egyáltalán léteznek, emberek halálát okozhatják.
 • 1870-ben Vörös Felhőt, a sziú indiánok főnökét béketárgyalásra hívták Washingtonba. Vörös Felhő nem szállt hajóra, mert lehetetlennek vélte, hogy egy vashajó ússzon a vízen, mivel a vasból készült tárgyak köztudottan elsüllyednek a vízben.
 • 1880-ban több tudományos szaktekintély azzal a javaslattal fordult a francia parlementhez, hogy szüntessék meg a Szabadalmi Hivatalt. Indoklásuk szerint értelmetlen fenntartani ilyen költséges intézményt, hiszen további szabadalmi bejelentésekre nem lehet számítani, miszen már minden fel van találva.
 • 1892-ben Simon Newcomb azt a kijelentést tette, miszerint lehetetlen készíteni ismert anyagok, gépek és erő felhasználásával egy olyan, a gyakorlatban is használható gépet, amellyel az ember hosszú távolságokra repülhet a levegőben.
 • 1922-ben F.D.Roosevelt a Flotta titkárhelettese szerint egy hajó bombával való elsüllyestése lehetetlen.
 • 1937-ben a Szegedi Tudományegyetem professzora, Szentgyörgyi Albert Nobel-díjat kapott a C-vitamin kutatásban elért eredményéért. Több nagytekintélyű magyar tudós tiltakozó levelet küldött a Nobel-díj bizottságnak, melyben azt állították, hogy a C-vitamin körüli tudományosan megalapozatlan reklámkampányt a Szeged környéki paprikatermesztő és paprikafeldolgozó iparban érdekelt üzleti körök finanszírozzák.
 • 1950-es években Magyarországon még áltudományosnak számított többek között a kibernetika, a genetika, a relativitáselmélet, az analitikus pszichológia, az információelmélet, a hipnózis orvosi alkalmazása.
   
Lafoxka a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jött létre. A mesterséges intelleigencia, vagy mesterségesen létrehozott tudat általi intelligens viselkedésmód. A mesterséges intelligencia kutatása több éves múltra tekint vissza. A mesterséges intelligencia kutatása az intelligens viselkedéssel, tanulással és ezen viselkedésformák gépi adaptációjával foglalkozik. A mesterséges intelligencia kutatása olyan tudományággá vált napjainkra, mely a valós élet problémáira keresi a választ. Lafoxka a kutatás egyik lépcsőfokán helyezkedik el. Hogy ez a lépcső magasan vagy alacsonyan van-e, azt a felhasználók maguk döntik el. A mesterséges intelligencia kutatás megkezdődött, és roham léptekkel halad...
 
 

 

Játssz velem!

 

Lafoxka a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jött létre Érdekel a mesterséges intelligencia kutatás? Tájékozódj nálunk! Megtudhatod, hogyan készült Lafoxka, ha rákattintasz a minden ami MI gombra MI=Mesterséges Intelligencia Mit kell tudni a mesterséges intelligenciáról? Itt megtalálod ! Meg akarod ismerni Lafoxka robot-társait? Ők is a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jöttek létre. Lafoxka =mesterséges intelligencia kutatás eredménye A mesterséges intelligencia kutatás és annak eredményei Több film készült az MI témáról. MI=AI AI=MI Artificial Intelligence=Mesterséges Intelligencia Mesterséges Intelligencia=Artificial Intelligence

Országos Adatbank Kreatív weblap ötletek Saját chat-robot. Bérelhető webáruház