Mesterséges intelligencia kutatás, chatbot, magyarul beszélő program, magyrul beszélő chatrobot, Lafoxka
 
 
 
Játékok
A Mesterséges Intelligencia
Beszédfelismerés

A beszédfelismerés célja, az emberi beszéd gép által kezelhető, szöveges formára alakítása, végső célként, a nyelvfeldolgozással egyesítve a beszélt nyelv gépi megértése. Fontos szempot a beszélő felismerése, a beszélőkre jellemző paraméterek kinyerése és azonosítása alapján.

Kezdeti eredmény lehet a szűk szókincs több beszélő esetén, vagy ugyanazon beszélő esetén nagyobb szókincs felismerése. Az emberi nyelvek kb. 50 fonémát, beszédhangot különböztetnek meg. Ezek kombinációinak feldolgozása azonban szinte lehetetlen feladatnak tûnik. Nehézségek adódhathat abból, hogy a beszéd szavai egybefolynak, vagy hogy a fonémák és a szavak leírására használt betűk között nincs mindig teljesen egyértelmű megfeleltetés.

Természetes nyelvek feldolgozása első lépcsőjeként célként lehet kitűzni az emberi nyelv (írott formájának) megértését. Ennek megoldására természetes nyelvű interfészeket kell kidolgozni. Olyan számítógépes alkalmazásokat kell készíteni mely képes a szavak, mondatok kezelésére. Ehhez természetesen egy jól strukturált adatbázisra van szükség.

Az eddig elért eredményekben a gépi fordítást elsőként valósította meg az ELIZA nevű program (Joseph Weizenbaum, MIT, 1966). Ez a program egy pszichológust utánoz, aki megpróbálja megérteni az ember problémáit, az ember válaszainak kulcsszavait érzékelve típusszöveget, egyszerű mintaillesztésen alapuló szövegrész-cserét alkalmaz. Ez a program csak szintaktikai szinten értette a páciens válaszait. Egy másik megvalósításban SHRDLU (Terry Winograd, 1972) említhetjük, ami egy mértani testekből (kockák, gúlák, stb.) álló mikrovilág, melynek elemeit egy robot az ember írásos parancsainak megfelelően manipulálhatta.

A hangjelek feldolgozása terürelét célként tűzhetõ ki az információ csökkentése és a jellemzők kiemelése.
Ennek lépései:
- mintavételezés, kvantálás
- jellemzők kinyerése, keretekben, azonos időintervallumokban
- vektorkvantálás: a keretek jellemzővektorait a jellemzők hiperterének régióihoz rendelik.

A szavak egyértelmű felismeréséhez további statisztikai, valószínűségi adatok szükségesek. Ezeket általában betanítással adják meg. A legjobb rendszerek a szavak több mint 95%-át jól ismerik fel.

   
Lafoxka a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jött létre. A mesterséges intelleigencia, vagy mesterségesen létrehozott tudat általi intelligens viselkedésmód. A mesterséges intelligencia kutatása több éves múltra tekint vissza. A mesterséges intelligencia kutatása az intelligens viselkedéssel, tanulással és ezen viselkedésformák gépi adaptációjával foglalkozik. A mesterséges intelligencia kutatása olyan tudományággá vált napjainkra, mely a valós élet problémáira keresi a választ. Lafoxka a kutatás egyik lépcsőfokán helyezkedik el. Hogy ez a lépcső magasan vagy alacsonyan van-e, azt a felhasználók maguk döntik el. A mesterséges intelligencia kutatás megkezdődött, és roham léptekkel halad...
 
 

 

Játssz velem!

 

Lafoxka a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jött létre Érdekel a mesterséges intelligencia kutatás? Tájékozódj nálunk! Megtudhatod, hogyan készült Lafoxka, ha rákattintasz a minden ami MI gombra MI=Mesterséges Intelligencia Mit kell tudni a mesterséges intelligenciáról? Itt megtalálod ! Meg akarod ismerni Lafoxka robot-társait? Ők is a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jöttek létre. Lafoxka =mesterséges intelligencia kutatás eredménye A mesterséges intelligencia kutatás és annak eredményei Több film készült az MI témáról. MI=AI AI=MI Artificial Intelligence=Mesterséges Intelligencia Mesterséges Intelligencia=Artificial Intelligence

Országos Adatbank Kreatív weblap ötletek Saját chat-robot. Bérelhető webáruház