Mesterséges intelligencia kutatás, chatbot, magyarul beszélő program, magyrul beszélő chatrobot, Lafoxka
 
 
 
Játékok
A Mesterséges Intelligencia
Maga a kifejezés, hogy mesterséges intelligencia Mc Carthy-tól származik aki ezt 1956-ban egy konferencián használta.
A mesterséges intelligancia fogalmának a magyarázatára a Magyar Számítástechnikai Szótár a kötetkezőket írja:
"Az emberi intelligencia és a döntéshozó képesség modellezésére tervezett és fejlesztett számítógépes programok, melyekkel megkísérlik az egyszerű gondolkodást és más emberi tulajdonságokat reprodukálni."

De mit is jelent az emberhez hasonlóan gondolkodni?
Hogyan lehet olyan programot készíteni, amelyik egy ember által feltett kérdésre, vagy megjegyzésre logikusan, emberszerűen válaszol? Az első könnyűnek tűnő próbálkozás után hamar rájövünk, hogy ez a feladat nem is olyan egyszerű.

Lafoxka születésének története egy tanfolyamon kezdődött. A szerző egy új programnyelv tanulása során döntötte el, hogy olyan programot fog írni, melynek ha feltesznek egy kérdést a magyar nyelv szabályai szerint, akkor arra értelmesen a magyar nyelv szabályai szerint fog válaszolni.
El is készült az első verzió, a programnyelv majd két tucatnyi függvényét és több tucat szabályát használva készen állt. Az adatbázisban vagy száz féle különböző szófordulat szerepelt amire az ekkor még névvel se rendelkező program válaszolni tudott. A válaszok között ilyen és hasonsó mondatok szerepeltek: Köszönöm, jól vagyok... Én egy beszélgető program vagyok... Még nincs nevem, téged hogy hívnak?... stb. És jött az első próba. A számítógéphez odalépett a tanár, aki tudta hogy a program 3 nap munkája volt, és a következő kérdést tette fel: Ki nyerte a 1998-as foci világbajnokságot?
Hát, igen... A program csődöt mondott.

Lafoxka most tölti be 5. születésnapját. A legnagyobb munka a szerző részéről annak a több mint kilencszázezer sornyi begépelt beszélgetésnek az elemzése, melyet Lafoxkával folyatott a több mint kilencezer bejelentkező, tizenhétezernél több beszélgetés során.
Az adatok feldolgozása folyamatosan történik, habár néha úgy tűnik se vége, se hossza.
A felhasználók egy része kedves és barátságos, elnézi Lafoxka minden hiányosságát. Mások egy kissé erőszakosak, csak egy adott témáról akarnak beszélgetni, és ebből bizony még egy programnak sem engednek.

A mesterséges intelligencia témával, és beszélgető robotokkal nem sok magyar nyelvű lap foglalkozik, ezért ezen az oldalon megpróbálunk a témát érdeklő látogatóknak egy kis ízelítőt adni.
   
Lafoxka a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jött létre. A mesterséges intelleigencia, vagy mesterségesen létrehozott tudat általi intelligens viselkedésmód. A mesterséges intelligencia kutatása több éves múltra tekint vissza. A mesterséges intelligencia kutatása az intelligens viselkedéssel, tanulással és ezen viselkedésformák gépi adaptációjával foglalkozik. A mesterséges intelligencia kutatása olyan tudományággá vált napjainkra, mely a valós élet problémáira keresi a választ. Lafoxka a kutatás egyik lépcsőfokán helyezkedik el. Hogy ez a lépcső magasan vagy alacsonyan van-e, azt a felhasználók maguk döntik el. A mesterséges intelligencia kutatás megkezdődött, és roham léptekkel halad...
 
 

 

Játssz velem!

 

Lafoxka a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jött létre Érdekel a mesterséges intelligencia kutatás? Tájékozódj nálunk! Megtudhatod, hogyan készült Lafoxka, ha rákattintasz a minden ami MI gombra MI=Mesterséges Intelligencia Mit kell tudni a mesterséges intelligenciáról? Itt megtalálod ! Meg akarod ismerni Lafoxka robot-társait? Ők is a mesterséges intelligencia kutatás eredményeképpen jöttek létre. Lafoxka =mesterséges intelligencia kutatás eredménye A mesterséges intelligencia kutatás és annak eredményei Több film készült az MI témáról. MI=AI AI=MI Artificial Intelligence=Mesterséges Intelligencia Mesterséges Intelligencia=Artificial Intelligence

Országos Adatbank Kreatív weblap ötletek Saját chat-robot. Bérelhető webáruház